Skip to Content

Carl Voet stopt als hoofdredacteur duiding televisie van VRT-Nieuws

Na vijf jaar heeft Carl Voet beslist om te stoppen als hoofdredacteur tv-duiding van de VRT-Nieuwsdienst. Hij kiest ervoor om de VRT verlaten. Algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman neemt voorlopig het takenpakket van Carl over. Ze gaat op zoek naar een vervanger.

Carl Voet:  “Ik bewaar alleen de mooiste herinneringen aan mijn verblijf op de Reyerslaan. De magie van de radiostudio’s aan het einde van de vorige eeuw, de grote nieuwsmomenten, mijn persoonlijke afspraak met de geschiedenis in het uiteenvallende Joegoslavië, de camaraderie met de ploegen en de monteurs, het recente megasucces van nieuwkomer Over Eten … Maar nu is het tijd voor iets nieuws.”

Liesbet Vrieleman: “Carl heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de duidingsprogramma’s van de Nieuwsdienst uit te bouwen. Ook het programma Over Eten kan Carl op zijn lijstje van succesvolle realisaties schrijven. Ik heb er alle begrip voor dat Carl op dit moment beslist om de fakkel door te geven.”

De komende weken gaat de VRT op zoek naar een sterke opvolger voor Carl. De Nieuwsdienst en de VRT willen Carl uitdrukkelijk bedanken voor zijn jarenlange journalistieke en creatieve inzet.

 

BIO

Carl Voet (58) heeft 28 jaar voor de nieuwsdienst van de VRT gewerkt. Hij werkte eerst 6 jaar voor de radio, waarna hij verhuisde naar de televisienieuwsdienst. In de jaren 90 bracht hij zowel voor radio als televisie verslag uit over de oorlog in Joegoslavië. Nadien werd hij eindredacteur van Het journaal, Terzake, Panorama en Volt. Sinds het najaar van 2011 was hij hoofdredacteur van alle tv-programma's van de nieuwsdienst behalve Het journaal.

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos