BVN wereldwijd nu ook via de app te bekijken

BVN wereldwijd nu ook via de app te bekijken

Woensdag 22 juni 2016 — Goed nieuws voor Vlaamse vakantiegangers en expats met een tablet of smartphone: via de gratis app van televisiezender BVN kunnen zij nu wereldwijd iedere dag een selectie zien van nieuws-, sport- en amusementsprogramma's van VRT en Nederlandse openbare omroep. Bij grote calamiteiten en andere belangrijke gebeurtenissen zijn via deze BVN-app ook de rechtstreekse uitzendingen van de openbare omroep te volgen. De BVN-app is beschikbaar voor zowel iOS als Android smartphones en tablets.

BVN zendt al jaren wereldwijd via de satelliet 24 uur per dag een selectie uit van actuele televisieprogramma's van de Vlaamse en Nederlandse openbare omroep. Toch kreeg de zender steeds vaker het verzoek om ook online te kunnen kijken naar BVN. Netmanager René van Baaren: "Daarom zijn we begin dit jaar onder de naam BVN Live op onze website gestart met een livestream en hebben we nu ook deze app ontwikkeld waarmee je heel gemakkelijk via smartphone en tablet naar BVN kunt kijken. Ik ben heel blij dat we de miljoenen Vlamingen en Nederlanders die de komende maanden in het buitenland op vakantie gaan, nu nog beter kunnen bereiken. De BVN-app hoort deze zomer op ieders vakantielijstje."

Ook bij calamiteiten

Via de app kan iedereen 24 uur per dag de programma's van BVN volgen: wereldwijd, met uitzondering van Nederland en België. Het is daarmee de enige Nederlandstalige tv-zender die overal ter wereld gratis kan worden bekeken. Bij belangrijke gebeurtenissen en grote calamiteiten zendt BVN bovendien de live verslaggeving van de NOS of VRT gelijktijdig uit.

BVN biedt de kijker een dagelijkse selectie uit het actuele televisieaanbod van de VRT en de NPO: nieuws en actualiteiten, informatieve programma’s, sport en Nederlandstalig drama voor jong en oud. Zo kunnen Vlamingen in het buitenland op BVN o.a. naar Het journaal, Dagelijkse kost, Panenka!, Vive le Vélo en Blokken kijken.

Handig is dat de televisiegids in de app zich automatisch aanpast aan de lokale tijd van het toestel waarop deze is geïnstalleerd.

 

De BVN-app is gratis te downloaden voor iPhones, iPads en Android smartphones en tablets via www.bvn.tv/bvn-app.

 

Niet voor publicatie: Meer informatie over BVN of rechtenvrij high res beeldmateriaal, mail naar pers@bvn.nl of bel: + 31 35 6774805