Skip to Content

BVN nu ook wereldwijd via internet te zien

Het beste van de Vlaamse en Nederlandse openbare omroepe in BVN Live

Goed nieuws voor Vlaamse expats en vakantiegangers: BVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, is behalve via satelliet nu ook wereldwijd en 24 uur per dag via het internet te zien. BVN zendt iedere dag een selectie uit van actuele tv-programma's van de VRT en de Nederlandse openbare omroep NPO.

In veel landen is de internetkwaliteit te slecht voor online tv-kijken en zijn BVN-kijkers nog steeds aangewezen op ontvangst via satelliet. Toch kreeg de zender steeds vaker het verzoek om ook online te kunnen kijken naar BVN.

"Op veel plekken, denk aan grote steden met hoge gebouwen of landen met strenge overheidsregels, is het niet mogelijk om BVN via de satelliet te kunnen volgen. Maar in veel gevallen is er dan wél goed internet voorhanden. Ook van veel Nederlandstalige vakantiegangers kregen we de vraag om het signaal van BVN online beschikbaar te maken."
Netmanager René van Baaren

Nieuwe groep kijkers

BVN Live, zoals de online versie heet, is het afgelopen halfjaar via www.bvn.tv/bvnlive in stilte uitgerold om de techniek te optimaliseren en de reacties van de kijkers te peilen. En die reacties waren positief, zo concludeert Van Baaren:

"We kunnen nu niet alleen een nieuwe groep Nederlandstalige expats en emigranten bereiken maar ook bestaande kijkers vinden het prettig om via mobiele toestellen zoals laptop, smartphone of tablet de programma's van BVN te kunnen volgen. En met deze online stream is BVN voor de miljoenen Vlamingen en Nederlanders die komend jaar weer op vakantie gaan in het buitenland, ook veel toegankelijker geworden."

Ook bij calamiteiten

BVN is de enige Nederlandstalige tv-zender die overal ter wereld (behalve in Belgïe en Nederland) via de satelliet - en nu ook via internet - kan worden bekeken. BVN biedt de kijker een dagelijkse selectie uit het actuele televisieaanbod van de VRT en de NPO. Zo kunnen Vlamingen in het buitenland op BVN o.a. naar BlokkenDagelijkse kostHet journaalDe afspraakT. en De week van Karrewiet kijken. Bij belangrijke gebeurtenissen en grote calamiteiten zendt BVN bovendien de live verslaggeving van de VRT en NOS gelijktijdig uit.

#KijknouBVNLive

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos