Skip to Content

Brecht Decaestecker versterkt VRT Nieuws als Hoofdredacteur digitaal

Brecht Decaestecker wordt de nieuwe Hoofdredacteur digitaal bij VRT Nieuws. Hij zal de leiding nemen over de digitale nieuwskanalen van VRT Nieuws, zowel Deredactie.be als op sociale media. Brecht Decaestecker komt over van De Persgroep waar hij onder meer instond voor de geslaagde lancering voor het digitale nieuwsmerk Demorgen.be.

Liesbet Vrieleman: "We moeten met VRT Nieuws inzetten op digitaal nieuws. We willen alle generaties, jong en oud, bereiken. Dat is mijn overtuiging. De omwenteling naar digitaal is volop bezig, en Brecht is de geknipte persoon om hierbij mee te zijn. Hij brengt niet alleen pakken ervaring mee maar ook gedrevenheid. Daarmee zal hij voor de juiste dynamiek zorgen."

Brecht Decaestecker: “Als de VRT je de kans biedt om haar nieuwsdienst mee het digitale tijdperk in te loodsen, dan kan je niet anders dan daar ja tegen zeggen. Het wordt bijzonder fascinerend om mee vanuit de cockpit de digitale toekomst van de journalistiek te ontdekken. Zeker als je dat mag doen met een geweldig team en met het enthousiasme waarmee algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman de nieuwsdienst leidt. Tegelijkertijd ga ik de collega’s van Humo en De Morgen missen. Ik wil dan ook De Persgroep danken voor de vele mooie kansen.”

 

Brecht Decaestecker volgt Emmanuel Rottey op. Die maakte onlangs bekend dat hij voor een tijd naar het buitenland verhuist om familiale redenen. Na zijn terugkeer blijft Emmanuel Rottey aan de slag bij VRT Nieuws.

 

Bio

Brecht Decaestecker (37) werd geboren in Roeselare, studeerde Germaanse Talen aan de UGent en volgde daarna een Master Journalistiek aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Hij begon zijn loopbaan als journalist bij de Krant van West-Vlaanderen en later bij Het Nieuwsblad. Vanaf 2006 werkte hij bij De Morgen achtereenvolgens als coördinator van de mediabijlage Media.com, chef nieuws, chef weekend, adjunct-hoofdredacteur en verantwoordelijke voor de digitale projecten. Vorig jaar stapte hij over naar Humo.

 

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos