Bob Vermeir wordt de nieuwe algemeen woordvoerder VRT

Bob Vermeir wordt de nieuwe algemeen woordvoerder VRT

Bob Vermeir, projectleider van VRT Nieuws, wordt manager communicatie en algemeen woordvoerder van de VRT.  Samen met de medewerkers van de communicatiedienst zal Bob de maatschappelijke positie van de VRT nog meer in de verf zetten en de belangen van de omroep bij de publieke opinie op de agenda plaatsen. Hij kent de interne werking van de VRT zeer goed, wat van pas komt om de betrokkenheid van de medewerkers bij het toekomstplan van de openbare omroep te verhogen.

De afgelopen jaren werkte Bob Vermeir voor VRT Nieuws multimediale projecten uit zoals het KiesCafé (2014), Bel10 (2015 en 2016) op Radio 1 en Het Vooruitzicht (2016).

CEO Paul Lembrechts: “Bob Vermeir kent de VRT door en door, wat een voordeel is voor de interne communicatie over de lopende veranderingstrajecten. Hij heeft ook ervaring met samenwerkingsprojecten met externe partners, waarbij hij telkens inhoud koppelt aan innovatie en beleving. Dankzij zijn verschillende functies bij de VRT, beschikt Bob over een groot intern en extern netwerk.”

Voorzitter Luc Van den Brande: "De VRT is broodnodig als inspirator van onze samenleving. Een transparante en open communicatie is essentieel om de maatschappelijke relevantie van onze Vlaamse openbare omroep onder de aandacht te brengen en het vertrouwen in de VRT hoog te houden.Met Bob Vermeir staat een ervaren communicator aan het roer."

Bob Vermeir: “Tijdens projecten als Bel10 en Het Vooruitzicht zijn we erin geslaagd om met de Vlaamse mediagebruiker in dialoog te gaan. Dat doen we bij de VRT trouwens ook met projecten zoals de Warmste Week en de Strafste School. Inspiratie en kwaliteit zijn daarbij telkens de rode draad. Dat engagement kan ik nu voortzetten vanuit de afdeling communicatie om het werk van onze vele talentvolle programmamakers en medewerkers in de kijker te zetten.”

Bob Vermeir volgt Stijn Ombelets op. Die neemt -zoals bekend- een nieuwe functie op bij de directie Informatie (Nieuws en Sport).

Bio

In 1991 begon Bob Vermeir (°1967) zijn carrière op de VRT als journalist bij achtereenvolgens Radio Vlaanderen Internationaal, Het Journaal en Terzake. In 1999 stond hij mee aan de wieg van Koppen. In 2001 verliet hij de nieuwsdienst om adviseur en nadien programmamanager te worden bij Canvas. Hij was er oa verantwoordelijk voor quizzen zoals de CanvasCrack en het interne innovatieproject The Building.

Van 2006 tot 2010 werkte hij als projectmanager voor de algemene directie televisie oa aan Media Morgen en Canvas+. Daarna keerde hij terug naar de nieuwsdienst als eindredacteur van De Ochtend. Na een tussenstap als eindredacteur van Café Corsari, zette hij multimediale projecten als het KiesCafé (2014) en Bel10 (2015 en 2016) op de kaart. Voor VRT Nieuws lanceerde hij dit jaar met succes Het Vooruitzicht, een conferentie en een boek met 25 experts van de nieuws- en sportdienst over de actualiteit van 2016.

 

Noot aan de redacties:

Als algemeen woordvoerder is Bob Vermeir bereikbaar op 0476/80 92 67.

Hans Van Goethem blijft woordvoerder voor de programma’s en de netten.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Meer informatie

Voor pers
Hans Van Goethem
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Bob Vermeir
Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
0476 80 92 67
02 741 58 98
bob.vermeir@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos