Binnenkijken bij VRT Nieuws met VRT Virtueel

Virtuele tour door de nieuwsstudio’s

studio-1.png
Voortaan kun je de nieuwsstudio’s van de VRT bezoeken via drie virtuele rondleidingen in high definition. Bezoekers kunnen zo op eigen tempo en wanneer ze maar willen kennismaken met de journaalstudio, de actuastudio en de nieuwsstudio van Radio 1.

De 360° beelden op deredactie.be en vrt.be bieden een unieke en haarscherpe blik op de drie studio’s. Een eerste tour loodst de bezoekers door de studio van het Journaal van 1, 6, 7 en 8 uur (weekend) en het laatavond-Journaal. In de rondleiding door de actuastudio ontdek je de set van Reyers Laat, Terzake, Panorama en De zevende dag. De derde virtuele tour laat de bezoekers kennismaken met de nieuwsstudio van Radio 1.

Wanneer je op het startbeeld klikt, begin je aan de tour. Door met de cursor te bewegen, kun je de studio van boven tot onder bekijken. In- en uitzoomen kan door te scrollen. Een pijltje brengt je van de ene studio naar de andere, maar wijst ook de weg naar de regiekamer van het Journaal. Je kunt de beelden bekijken met of zonder begintunes en in de actuastudio kun je het showlicht aan- en uitknippen. De link naar de beelden kan gedeeld worden via de sociale media.


De virtuele tour werkt op alle toestellen, vast en mobiel. De VRT komt hiermee tegemoet aan de vele vragen van het publiek om de nieuwsstudio’s toegankelijk te maken.

Start van de rondleiding via de website van VRThttp://www.vrt.be/vrt-virtueelStart van de rondleiding via deredactie.behttp://deredactie.be/cm/vrtnieuws/1.1883183

Stijn Ombelets

Algemeen woordvoerder VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. De VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. De VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan de VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. De VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. De VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be