Binnenkijken bij VRT Nieuws met VRT Virtueel

Binnenkijken bij VRT Nieuws met VRT Virtueel

Virtuele tour door de nieuwsstudio’s

Vrijdag 28 februari 2014 — Voortaan kun je de nieuwsstudio’s van de VRT bezoeken via drie virtuele rondleidingen in high definition. Bezoekers kunnen zo op eigen tempo en wanneer ze maar willen kennismaken met de journaalstudio, de actuastudio en de nieuwsstudio van Radio 1.

De 360° beelden op deredactie.be en vrt.be bieden een unieke en haarscherpe blik op de drie studio’s. Een eerste tour loodst de bezoekers door de studio van het Journaal van 1, 6, 7 en 8 uur (weekend) en het laatavond-Journaal. In de rondleiding door de actuastudio ontdek je de set van Reyers Laat, Terzake, Panorama en De zevende dag. De derde virtuele tour laat de bezoekers kennismaken met de nieuwsstudio van Radio 1.

Wanneer je op het startbeeld klikt, begin je aan de tour. Door met de cursor te bewegen, kun je de studio van boven tot onder bekijken. In- en uitzoomen kan door te scrollen. Een pijltje brengt je van de ene studio naar de andere, maar wijst ook de weg naar de regiekamer van het Journaal. Je kunt de beelden bekijken met of zonder begintunes en in de actuastudio kun je het showlicht aan- en uitknippen. De link naar de beelden kan gedeeld worden via de sociale media.


De virtuele tour werkt op alle toestellen, vast en mobiel. De VRT komt hiermee tegemoet aan de vele vragen van het publiek om de nieuwsstudio’s toegankelijk te maken.

Backstage van Het journaal
Regiekamer van Het journaal
Studio Het journaal
Studio Radio 1
Studio Reyers laat
Stijn Ombelets Algemeen woordvoerder VRT