Skip to Content
Bijna 8000 lopers aan de start van de Warmathon in Leuven

Bijna 8000 lopers aan de start van de Warmathon in Leuven

Vandaag werd de tweede Warmathon gelopen aan het Universitair Sportcentrum en door het Arenbergkasteel in Leuven. In totaal liepen 7977 sportievelingen maar liefst 95 287,11 euro bij elkaar. Onder meer Koen Geens, Goedele Wachters en Dina Tersago verschenen aan de start.

Maja loopt voor de brandwonden van haar zusje

Maja Franssens (8 jaar) loopt dit jaar voor de tweede keer de Warmathon. Ze doet dit ten voordele van vzw Pinocchio en vzw Help Brandwonden Kids. Ze wil kinderen met brandwonden steunen omdat haar zusje, Nina, in 2014 zelf zwaar verbrand raakte. De dokters moesten het vel van haar benen halen om de wonden op haar hoofd en armen te dichten. Ze heeft daardoor nog steeds littekens. Nina lag drie weken in het ziekenhuis, ze kon wel stappen maar moest speciale pakjes dragen om de wonden kleiner te maken. Ondertussen is ze gelukkig al veel beter. Maja leefde intens mee met haar zus en wil daarom iets terug doen. Ze wil nu ook andere kinderen met brandwonden helpen door samen met haar papa Steven een toertje te lopen.

Extra steun

Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de Warmathon in Leuven voor hun zelfgekozen vzw 95 287,11 euro bij elkaar.

De Warmathon reist de komende dagen nog door naar Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos