Skip to Content
Benefietshow Oekraïne 12-12 op Eén, VTM en Play4 haalt 1.075.741 kijkers

Benefietshow Oekraïne 12-12 op Eén, VTM en Play4 haalt 1.075.741 kijkers

18 maart 2022 - Gisteren stemden in totaal maar liefst 1.075.741 Vlamingen af op Oekraïne 12-12, het gezamenlijke benefietprogramma van tv-zenders Eén, VTM en Play4, gepresenteerd door Danira Boukhriss-Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke. Dat leverde 55,8% (4+) en 57,9% (VVA 18-54) marktaandeel op en een bereik van maar liefst 1.598.521 Vlamingen. En dat heeft zijn effect niet gemist: Vlaanderen toonde zich van zijn meest solidaire kant en zamelde tot nu toe al een mooi bedrag van 17.778.315 euro in voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

De dag begon met een gezamenlijke radio-uitzending op Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie en eindigde met een druk bekeken televisieshow op de Vlaamse televisiezenders Eén, VTM en Play4. Daarin danste onder meer Dancing With The Stars-winnares Nina Derwael een emotionele rumba onder de muzikale vleugels van de #LikeMe-cast, zocht Tom Waes getuigen uit zijn Reizen Waes: Oekraïne terug op en brachten de finalisten van The Masked Singer een verrassingsoptreden. En alle kijkers die een steentje wilden bijdragen, konden terecht bij het unieke ‘belpanel’ met bekende gezichten van de diverse zenders. En dat deden de Vlamingen dus massaal. Zo hielpen ze het leed van de slachtoffers van de oorlog een beetje te verzachten.

Over Consortium 12-12

Wie de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne financieel wil steunen kan dat ook de volgende dagen, weken en maanden nog via Consortium 12-12. De 7 hulporganisaties die hierin verenigd zijn (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-België, Plan International België, Rode Kruis-Vlaanderen, Croix-Rouge de Belgique en Unicef België) zijn ter plaatse en in de buurlanden van Oekraïne actief. Zij zullen de middelen inzetten waar ze het hardst nodig zijn. Steunen kan via BE 19 0000 0000 1212.

#Oekraïne1212


Niet voor publicatie:

Op vraag van de drie initiatiefnemende zenders: gelieve enkel dit gezamenlijke kijkcijfer te communiceren.
​CIM TV – Noord – live+uitgesteld+rerun – 4+ (aantal kijkers)


 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos