Skip to Content
Belangrijke programmawijzigingen bij de VRT-netten

Belangrijke programmawijzigingen bij de VRT-netten

Dit bericht wordt regelmatig geüpdatet

De recente overheidsmaatregelen tegen de bestrijding van corona hebben een impact op verschillende programma's en events van de VRT. Eerder werd al gecommuniceerd dat verschillende VRT-events afgelast of verplaatst worden. Ook enkele programma-uitzendingen verschuiven naar een latere datum.

Deze wijzigingen en nieuwe informatie kan u in onderstaand bericht vinden.

Meer details vindt u in de programmagidsen op de websites van de diverse netten.

Eén

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Walk the talk en programmaweek rond Kom op tegen kanker

Het wandelevent Walk the talk, dat Eén samen met Kom op tegen kanker organiseerde op zaterdag 18 en zondag 19 april, wordt uitgesteld naar het najaar. Wie al een ticket heeft besteld, wordt via mail op de hoogte gehouden over de nieuwe plannen.

Ook de programmaweek met specials van Durf te vragen, Factcheckers, Buurman, wat doet u nu? en A day to remember (in de week van 13 april) verschuift naar het najaar, net als het KBC-belpanel en de speciale programmaweek van Dagelijkse kost en Vandaag. De nieuwe data worden later gecommuniceerd.

Update maandag 16 maart, 10.40 uur

Op donderdag 12 maart viel de aflevering van First dates weg. Die aflevering wordt uitgezonden op maandag 13 april. De volgorde van de komende afleveringen blijft dus behouden.

Update maandag 16 maart, 15.30 uur

Op woensdag 18 maart is er geen uitzending van Pano. In de plaats daarvan zendt Eén de documentaire 21 kids and counting uit om 21.15 uur.

Eén en Sporza

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Doordat er verschillende sportwedstrijden afgelast zijn, is er de komende weken geen Sportweekend op Eén. Komende zondag 15 maart zal er in de plaats een langer Journaal zijn. Voor de volgende weken wordt nog bekeken wat er in de plaats van Sportweekend zal komen. Ook de wielerwedstrijd Parijs-Nice gaat niet door op zondag 15 maart. Die zondag wordt er in de plaats de film Broer uitgezonden, met Koen De Bouw en Koen De Graeve.

Eén en Ketnet

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Tributeshow 30 jaar Samson & Gert

De opnames van de tributeshow 30 jaar Samson & Gert – Er zit meer in een liedje dan je denkt zullen niet kunnen doorgaan op woensdag 1 april. In de volgende weken wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn om deze verjaardag alsnog te kunnen vieren. 

Canvas

Update woensdag 18 maart, 13.15 uur

Nachtwacht wordt niet uitgezonden op zaterdag 21/03, 28/03 en 04/04. Deze uitzendingen verhuizen naar een later (nog te bepalen) tijdstip. De film die na Nachtwacht gepland stond, gaat naar een vroeger startuur.

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Nachtwacht

Bij Canvas verandert het thema van Nachtwacht op zaterdag 14 maart. Het gaat dan niet over het transfersysteem in ons voetbal maar over de coronacrisis. Meer informatie vindt u hier.

Extra Time

Verder valt Extra Time de volgende drie weken weg (op maandag 16, 23 en 30 maart). In de plaats komt de driedelige BBC-reeks The Rise of the Nazis, over de opkomst van Adolf Hitler en zijn Nationaal-Socialisme in het Duitsland van de jaren 30.

Extra Time koers valt eveneens weg, op woensdag 18 en 25 maart. In de plaats komen twee documentaires van Louis Theroux. Op 18 maart is dat Take my baby en op 25 maart Selling Sex.

Extra documentaires

Op donderdag 19 maart valt het Europa League voetbal weg. In de plaats komt een extra uitzending van De afspraak (eerst niet voorzien), gevolgd door de documentaire Virus Hunters. COVID-19, het coronavirus dat ons dezer dagen geselt, is een nieuwe variant van een reeks virussen die we de laatste jaren hebben leren kennen. Virussen die van dier op mens overgaan en dan al dan niet welig tieren. Onderzoekers beginnen steeds meer zicht te krijgen op dat soort virussen. In deze documentaire gaat het over vorige virussen: hoe ze ontstonden, zich verspreidden en hoe ze werden ingedijkt. Wetenschappers proberen ze ook voor te zijn. Kunnen we voorspellen wat het volgende corona-virus zal zijn? Na De ideale wereld komt er nog een muziekdocumentaire: John & Yoko: Above us only Sky.

Ketnet

Update vrijdag 13 maart, 16.45 uur

#Likeme in Concert

We hebben er maanden naar uit gekeken, maar vanwege het coronavirus is er beslist #LikeMe in Concert op zaterdag 4 en zondag 5 april uit te stellen. Er wordt nog onderzocht op welke dagen de concerten zullen kunnen worden verplaatst. ​ De concerten die op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 mei plaatsvinden, blijven voorlopig behouden. De tickethouders zullen hierover gecontacteerd worden per e-mail. Om het gemis een beetje op te vangen, wordt #LikeMe in Concert 2019 aangeboden op ketnet.be en in de Ketnet-app.

Kingsize Live

De komende weken wordt er geen Kingsize Live op zondag uitgezonden.

Elke dag Ketnet Cinema om 8.30 uur en elke namiddag tekenfilms

Onder het motto "Ketnet, de grootste supporter van kinderen" wordt de programmatie op Ketnet tijdens de weekdagen aangepast vanaf maandag:

8.30 uur: elke weekochtend wordt Ketnet om 8.30 uur Ketnet Cinema en kunnen de kinderen genieten van een mooie, spannende of grappige film. Een ideaal moment om gezellig samen in de zetel te kruipen of voor de ouders die thuiswerken om eventjes door te werken.  

13.30 uur: elke weekdag Ketnet-tekenfilmreeksen, met nieuwe reeksen zoals Mighty Mike.

Vanaf 16.30 uur: de Ketnet-avonden blijven hetzelfde met Ketnet Musical, Hoodie, Karrewiet, Nachtwacht, Buck en Ghost Rockers.

Ketnet Junior

Ook aan de kleuters die thuiszitten – en vooral aan hun ouders – is er gedacht. Zij kunnen elke ochtend van 6.00 tot 7.30 uur op het Ketnet-kanaal terecht voor de leukste Ketnet Junior-programma’s zoals Tik Tak, Bumba, Vos en Haas, Ridder Muis en Kaatje.

Er is altijd en overal de gratis Ketnet Junior-app voor meer programma’s, spelletjes, kleurplaten,… En handig voor de ouders: de schermtijd kan met een eenvoudige klik beperkt worden.

Radio 1

Update vrijdag 13 maart, 15.45 uur

Extra feiten

In Extra Feiten probeerde Radio 1 vanochtend zoveel mogelijk antwoorden te vinden op vragen van luisteraars. Lieven Vandenhaute vroeg virologe Leen Delang en Dokter Dirk Devroey om advies. Een overzicht van de vragen en antwoorden vinden luisteraars op radio1.be.

Gewijzigd programmaschema

Op vrijdag 13 maart is er een uur langer De Wereld Vandaag, van 16.00 tot 19.00 uur. Culture Club wordt vervolgens ingekort van 19.00 tot 20.00 uur.

Op zaterdag 14 maart is er een extra lange uitzending van De Ochtend, van 07.00 tot 10.00 uur. Vox met Sien Wynants wordt daarom ingekort van 10.00 tot 11.00 uur. Om 13.00 uur is er een extra lang nieuwsbulletin. Daarna volgt Belpop tot 15.00 uur. Er is alleen Sporza van 18.00 tot 20.00 uur en Time Out van 20.00 tot 23.00 uur.

Op zondag 15 maart is er Sporza van 14.00 tot 18.00 uur met aansluitend Alphabet Street van 18.00 tot 20.00 uur. Time Out start een uurtje eerder, om 20.00 in plaats van 21.00 uur.

De Tribune op maandag 16 maart, van 19.00 tot 20.00 uur, gaat voorlopig door.

Op zaterdag 21 maart is er door het wegvallen van Milaan-San Remo geen extra Sporza. In de plaats daarvan kunnen luisteraars genieten van Belpop van 13.00 tot 15.00 uur met Floris Daelemans, en van de Classics met Ronald Verhaegen van 15.00 tot 18.00 uur.

Op zondag 22 maart en zondag 29 maart valt Sporza van 14.00 tot 18.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur weg. Da Da Daelemans neemt over van 14.00 tot 17.00 uur. Om 18.00 uur kunnen luisteraars genieten van Alphabet street, met aansluitend Time Out van 20.00 tot 23.00 uur.

Op vrijdag 27 maart blijven – door het wegvallen van de E3 Harelbeke en de Rode Duivels – De Wereld Vandaag, Culture Club en Time Out op de gebruikelijke tijdstippen.

Op zaterdag 28 maart is er Sporza van 18.00 tot 20.00 uur en Time Out om 20.00 uur.

Radio 2

Update vrijdag 13 maart, 16.45 uur

De Weekwatchers

De Weekwatchers wordt op zaterdag 14 maart gemaakt zonder publiek.

Beste Buren

Zowel op zaterdag 14 maart (van 13.00 tot 16.00 uur) als op zondag 15 maart (van 12.00 tot 16.00 uur) maken David Van Ooteghem en Anja Daems het programma Beste Buren. Radio 2 benadrukt dat het belangrijk is dat we er in deze uitzonderlijke omstandigheden voor elkaar zijn, dat we elkaar helpen elkaar als dat nodig is. En waar kan dat helpen makkelijker beginnen dan in de eigen buurt? De voorbije weken kreeg Radio 2 met de actie Beste Buren al heel veel warme reacties binnen van buren die voor elkaar klaarstaan. Vandaag is dat soort solidariteit precies wat we nodig hebben. Hoe helpen luisteraars elkaar in de buurt? Is er iemand die boodschappen doet voor wie niet buiten kan/mag of iemand die helpt om de kinderen in de buurt op te vangen? Anja Daems en David Van Ooteghem willen alle verhalen horen.

MNM

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Geen Strafste School in 2020

MNM en het team van De Strafste School 2020 hebben beslist om de wedstrijd voor dit jaar stop te zetten. Geen Strafste School dit jaar, maar MNM gaat uiteraard onverstoorbaar door, on air en online.

MNM is er voor jou

MNM is er met de vertrouwde stemmen en programma's, met 24 uur per dag de laatste informatie en de beste muziek zodat jonge luisteraars zelfs zonder school of jeugdbeweging zich geen moment hoeven te vervelen. De VRT-jongerenzender laat van 9.00 tot 16.00 uur de muziek kiezen door de luisteraars, de jongeren die niet naar school kunnen, iedereen die thuis werkt en al die andere vertrouwde luisteraars.

Normaal gezien zit MNM-dj Sen de Paepe op woensdag op Twitch, vanaf volgende week doet hij dat van maandag tot en met donderdag.

Studio Brussel

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Rampage Radio

Geen Rampage in het Sportpaleis maar wel op de radio. Rampage Radio kaapt op vrijdagavond 13 maart Studio Brussel. Tussen 18.00 uur en middernacht horen luisteraars de beste drum-'n-bass in elkaar gemixt door artiesten en dj’s vanop de line-up. Luisteren en kijken kan via de StuBru app en Facebook Live.

Boitlyfe

Uitgaan is zaterdag geen optie. Daarom is Boitlyfe op zaterdagavond twee keer zo lang. Van 18.00 tot 22.00 uur maken Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem de zaterdagavond onveilig.

Café Quarantaine

Volgende week vervallen de programma’s Het programma van de eeuw en Zender. In de plaats komt Café Quarantaine. Tot en met vrijdag 3 april blijven cafés dicht in België. Daarom opent Studio Brussel een café op de radio. Van 18.00 tot 22.00 uur kan iedereen bij Fien Germijns terecht voor toogpraat, verzoekplaten en live muziek. Iedereen welkom, en het eerste rondje is van ons.

Klara

Update vrijdag 13 maart, 14.15 uur

Gewijzigd programmaschema

Klara past zijn programmaschema aan als gevolg van het wegvallen van het Klarafestival: Django (maandag tot en met donderdag) loopt opnieuw tot 20.00 uur. Caramba! (op zaterdag) loopt weer tot 20.00 uur. De laatste aflevering van Beethoven wordt toch uitgezonden op zondag 29 maart van 18.00 tot 20.00 uur. Er is een Valckenaers & Vanhoudt op zondag 29 maart van 20.00 tot 22.00 uur. Alle Klarafestival Live-programma’s worden weer gewoon Klara Live (en niets gaat live). Ten slotte wordt Pompidou op maandag 23 maart alvast Pompitoe.

Gedifferentieerd radionieuws

Het radionieuws gaat van vier verschillende nieuwsformats tijdelijk naar twee verschillende nieuwsformats. Op Radio 1, Radio 2 en Klara zullen luisteraars hetzelfde uitgebreide bulletin horen. Op MNM en Studio Brussel zullen ze ook eenzelfde bulletin horen.

Podcasts

Het uitgebreide aanbod van podcasts van de VRT-radiomerken kent al heel wat liefhebbers maar ook mensen die door de maatregelen 'in hun kot' blijven, kunnen hiermee heel wat uren aangenaam en boeiend voorbij laten gaan. We geven graag een overzicht.

Hans Van Goethem Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos