Angèle en Niels Destadsbader grote favorieten voor de MIA’s 2018

 

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2018 bekendgemaakt. De Vlaamse muziekprofessionals bij radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Voor deze twaalfde editie van de MIA's zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd.

De MIA's worden uitgereikt op donderdag 7 februari tijdens een zinderende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Voor deze feestelijke awardshow zijn tickets beschikbaar via https://mias.tickoweb.be

Ontdek hieronder de grote kanshebbers en alle genomineerden.

 

Wie zijn de grote kanshebbers?

Angèle en Niels Destadsbader maken het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Deze twee talenten hebben allebei maar liefst zeven nominaties op hun naam. Het wordt ongetwijfeld spannend.

Tamino volgt in het rijtje met vijf nominaties. Voor Tourist LeMC wordt het ook een spannende avond. Hij kaapt vier nominaties weg.

Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons laten zich ten slotte opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie ‘Hit van het jaar’ nemen Lost Frequencies & Zonderling, Regi feat. Jake Reese, Niels Destadsbader en BLØF feat. Geike Arnaert het tegen elkaar op.

In de bijlages onderaan vind je een volledig overzicht van de categorieën en genomineerden.

 

Hoe kan het publiek stemmen?

Het publiek kan van vrijdag 30 november tot en met zondag 9 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Album', 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Solo man', ‘Urban’, 'Vlaams populair' en 'Hit van het jaar’. Vanaf dit jaar beslist ook het publiek wie de MIA in de categorie ‘Album’ mee naar huis neemt.

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Artwork', ‘Auteur/Componist', 'Live act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.

Stemmen kan via een.be/mias.

 

Begin november werd al bekendgemaakt dat The Scabs tijdens de liveshow de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen voor hun indrukwekkende muzikale carrière. Later volgt er meer nieuws over de Sector Lifetime Achievement Award.

 

 

 

De awardshow MIA's: donderdagavond 7 februari live op Eén.

De MIA's is een initiatief van de VRT en Kunstenpunt.

00_Nominaties2018.pdf

PDF - 51 Kb

01_NominatiesVSCategeorie2018.pdf

PDF - 40 Kb

02_NominatiesVSArtiest2018.pdf

PDF - 34 Kb

Karen De Meyere

VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met