Anderstalige redacties vanaf woensdag geïntegreerd in vrtnws.be

Anderstalige redacties vanaf woensdag geïntegreerd in vrtnws.be

Een jaar na VRT NWS ondergaan ook de anderstalige redacties van de nieuwsdienst een grondige vernieuwing. De Engelstalige, Franstalige en Duitstalige redacties worden geïntegreerd in vrtnws.be met het oog op een betere gebruikservaring en zijn vanaf dan ook mobiel te raadplegen. De namen Flandersnews.be (ENG), Flandreinfo.be (FR) en Flanderninfo.be (DUI) blijven behouden. De nieuwe sites bedienen niet-Nederlandstalige lezers in België en in het buitenland en worden ook vaak gebruikt in de taallessen in het middelbaar onderwijs.

De anderstalige redacties van VRT NWS zijn een manier om Vlaanderen bekender te maken bij een internationaal publiek en kaderen in een lange traditie om nieuws te brengen voor anderstaligen zoals beschreven in de beheersovereenkomst.

Het werk van de anderstalige redacties gaat verder dan het louter letterlijk vertalen van artikels op vrtnws.be.  De anderstalige redacties hebben toegang tot alle kennis en expertise  van VRT NWS en vertalen en kaderen dit naar content op maat van hun specifiek doelpubliek.

Alles sites hebben rubrieken zoals politiek, sport, cultuur en economie.  Groot nieuws, zoals de aanslag in Luik, wordt vertaald in de drie talen die aangeboden worden op de anderstalige nieuwssites. Videoreportages worden opnieuw ingelezen.

De focus bij de Engelstalige en Duitstalige redacties ligt op Belgisch nieuws in het algemeen. De Franstalige redactie levert ook Vlaams of lokaal nieuws uit de provincies aan complementair aan de Franstalige Belgische media zoals Quoi de neuf en Flandre, een rubriek met Ivan De Vadder, die ingaat op politieke kwesties in Vlaanderen, zal te zien zijn op de Franstalige nieuwssite.

Wenst u een interview met één van de journalisten, kan dat via het e-mailadres anne.stroobants@vrt.be.

Contacteer ons
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT NWS
Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT NWS
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Hans Van Goethem
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Bob Vermeir
Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
0476 80 92 67
02 741 58 98
bob.vermeir@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos