Amerikaanse presidentsdebatten live bij VRT

Drie debatten tussen Clinton en Trump rechtstreeks te volgen op Canvas en deredactie.be - vanaf maandagnacht 26 september

Meer dan ooit leeft de spannende verkiezingsstrijd in de VS ook bij ons. Krijgen de Verenigde Staten hun eerste vrouwelijke president of wordt het toch de miljardair met de grote mond? In de polls liggen de twee kandidaten niet zo ver uit elkaar.  Volgende maandagnacht vindt het eerste rechtstreeks debat plaats tussen Trump en Clinton.

VRT Nieuws zal het live uitzenden. Dat is een primeur voor de VRT. Op Canvas wordt het debat uitgezonden vanuit de studio van De Afspraak en gepresenteerd door Karine Claassen en Björn Soenens. Er zijn ook reacties van mensen die het debat live volgen, hier en in de VS. De uitzending wordt live ondertiteld en ook gestreamd op deredactie.be. Ook de andere twee debatten worden live uitgezonden.

Radio 1 brengt uitgebreid verslag uit in De ochtend.

Canvas en deredactie.be

Het eerste debat tussen Trump en Clinton vindt plaats in de Hofstra University in New York in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 september, van 3 tot 4.45 uur Belgische tijd. Op Canvas wordt het debat gepresenteerd door Karine Claassen. Zij wordt bijgestaan door Amerika-watcher Björn Soenens voor de analyse. Voor en na het debat polsen ze naar meningen en reacties van een aantal mensen die hier of in de VS het debat live volgen. Ook de volgende twee debatten worden op dezelfde manier uitgezonden, met omkadering, analyse en reacties.

Het debat wordt uitgezonden met live ondertiteling. Een debat van anderhalf uur simultaan vertalen is een marathon en een huzarenstuk. Er zal dus af en toe wel een foutje insluipen, maar de nieuwsdienst kiest toch voor rechtstreekse ondertiteling om de kijkers een maximale service te bieden.

Na afloop wordt het debat nog twee keer heruitgezonden in de Canvas-lus. Ook om 13.30 u. is er nog een herhaling.

De redactie.be zorgt voor een livestream.

De andere debatten

Ook de twee andere debatten tussen de presidentskandidaten worden live uitgezonden door VRT. Die vinden respectievelijk plaats in de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober in  de Washington University in St. Louis, en in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober in de University of Nevada in Las Vegas.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met