Amber Janssens neemt vanavond afscheid van Karrewiet

Amber Janssens neemt vanavond afscheid van Karrewiet

30 december 2022- Vandaag presenteert Amber Janssens een laatste keer Karrewiet op Ketnet. Amber neemt afscheid omdat ze zin heeft in nieuwe avonturen. Karrewietreporter Maurane Proost zal de fakkel overnemen.

 

Amber Janssens: ‘Van sportprestaties, showbizz en aangespoelde schildpadden tot oorlogsverhalen en kansarmoede. Kinderen de wereld mogen laten zien in al haar facetten, is een enorm privilege geweest. Karrewiet was een avontuur en een leerschool. Maar nu is het tijd voor mij om andere avonturen aan te gaan.’

Amber wordt in de studio vervangen door Maurane Proost. Maurane kennen de kinderen al vanop de TikTok van Karrewiet en van in de uitzending (ze maakt repo’s in beeld). Vanaf 9 januari zal ze de kinderen ook vanuit de studio doorheen het nieuws gidsen.

Janssens presenteerde Karrewiet ruim twee jaar. Eerder acteerde Amber al in de fictiereeksen Dertigers en Geub. Ze volgde een theateropleiding aan het Lemmensinstituut en heeft een master in de journalistiek. Ze werkte ook een tijdje op de redactie van VRT NWS.

Amber Janssens neemt vanavond afscheid van "Karrewiet"
Maurane Proost, die nu al als reporter werkt voor "Karrewiet", zal Amber Janssens vervangen als presentatrice.
vrtnws.be

 

 

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos