Skip to Content
Alles wat je nog niet wist over Music For Life 2017

Alles wat je nog niet wist over Music For Life 2017

Van maandag 18 december tot kerstavond leven Linde MerckpoelEva De Roo en Bram Willems een week lang in de kou en draaien ze plaatjes voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Samen met alle Vlamingen maken Linde, Eva en Bram van de week voor kerst opnieuw De Warmste Week van het jaar. Onder het motto “iedereen zorgt voor iedereen” zullen ze een week lang non-stop live radio maken vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke

De Warmste Week

Op maandag 18 december 's ochtends start De Warmste Week van Music For Life, voor de eerste keer in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Vele Vlamingen kiezen een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, zetten een actie op poten en zamelen zo geld in voor hun zelfgekozen goed doel. Op die manier ondersteunt Music For Life meer dan duizend Vlaamse vzw's en krijgen de goede doelen de aandacht die ze verdienen. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat het ingezamelde geld van de acties bij de juiste vzw’s terechtkomt.

De Warmste Radio

Op de slotdag van Music For Life is er De Warmste Radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijkertijd uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders.

Jan Hautekiet (Radio 1)Britt Van Marsenille (Radio 2) en Tom De Cock (MNM) maken op 24 december samen met Linde, Eva en Bram De Warmste Radio, live vanuit Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Ook voor én tijdens De Warmste Week zetten de VRT-radionetten warme acties op poten. Een overzicht: 

 • Radio 1
  Van 4 tot 24 december moedigt Radio 1 schaamteloos het vertellen van flauwe moppen aan. Het concept? Je stopt 1 euro per flauwe mop in de Radio 1-Flauwemoppenpot voor de De Warmste Week van Music For Life. Plak een Flauwemoppenpot-sticker op eender welke (spaar)pot, zet die op het werk, op de jeugdbeweging of in de voetbalkantine en wie weet komt Jan Hautekiet de euro’s in de Flauwemoppenpot wel tellen. Het verzamelde geld gaat integraal naar Te Gek?!. Info en verdeelpunten zijn terug te vinden op radio1.be
   
 • Radio 2
  Bij Radio 2 worden De MadammenDe Warmste MadammenAnja Daems, Britt van Marsenille en Cathérine Vandoorne gaan op zoek naar de verhalen áchter enkele hartverwarmende acties. Anja en Cathérine doen dat vanuit de Madammen-studio. Britt van Marsenille trekt overal in Vlaanderen op pad. En de dames zijn niet alleen: er zijn heel wat bekende Vlamingen die met veel overtuiging hun schouders onder een goed doel zetten. Dus Radio 2 schakelt ook vijf andere Warme Madammen in, eentje in elke provincie. Zo krijgen de dames de hulp van Goedele Liekens (Vlaams-Brabant), Free Souffriau (Oost-Vlaanderen), Loredana (Limburg), Slongs Dievanongs (Antwerpen) en Evy Gruyaert (West-Vlaanderen). Daarnaast maakt Radio 2 Limburg tijdens De Warmste Week ook warme radio vanop de kerstmarkt in Genk. Presentatoren Daan Masset en Eva Droogmans geven er een forum aan mensen met een warm hart die zich inzetten voor een goed doel, en ontvangen er bekende gasten die de luisteraars live aan het werk kunnen zien.
   
 • MNM
  Jongerenzender MNM stuurt dit jaar zijn eigen Plakman uit. Plakman, dat is MNM-dj Brahim. Hij zal een week lang door Vlaanderen trekken om warme acties van MNM-luisteraars te bezoeken. En vooral: om die acties een duwtje in de rug te geven. Want Brahim is letterlijk Plakman: iedereen zal geld op hem kunnen plakken. Op die manier steunt MNM de goede doelen die hun luisteraars zelf gekozen hebben. Luisteraars kunnen Plakman uitnodigen om hun actie te komen steunen via mnm.be.
   
 • Klara
  Klara verkoopt een mini-CD ('Plaisir d'Amour') met 4 nummers van Gwen Cresens op accordeon en bandoneon. De opbrengst gaat naar Alzheimer Liga Vlaanderen vzw.

Warmathon

Geen Warmste Week zonder de Warmathon, het sportiefste Warmste Week-evenement van Music For Life. Ook dit jaar kan iedereen warmlopen voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. De Warmathon van Music For Life is er dit jaar van maandag 18 december tot en met zaterdag 23 december, elke dag van 14.00 uur tot 20.00 uur in een andere stad. Inschrijven kan via dewarmsteweek.be en kost 15 euro. Iedere loper of wandelaar steunt daarmee de meer dan duizend goede doelen van Music For Life.

Locaties

 • Maandag 18 december: Gent - Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen
 • Dinsdag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit
 • Woensdag 20 december: Brussel - aan de voet van het Atomium
 • Donderdag 21 december: Brugge  - Minnewaterpark (langs Begijnhof)
 • Vrijdag 22 december: Antwerpen - Stadspark nabij het historisch centrum
 • Zaterdag 23 december: Leuven - in en om Kasteelpark Arenberg

The Flame

Een vaste waarde van Music For Life is veel livemuziek. Ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar het goede doel dat de artiesten zelf gekozen hebben. Tickets kosten 20 euro en zijn vanaf maandag 11 december om 10.00 uur te koop via stubru.be.

Line-up

 • Maandag 18 december: Royal Blood – Kom op tegen Kanker
 • Dinsdag 19 december: Arsenal – Payoke
 • Woensdag 20 december: Lil Kleine & Boef – Kinderkankerfonds
 • Donderdag 21 december: Oscar and the Wolf – Antikankerfonds
 • Vrijdag 22 december: Franz Ferdinand – Solentra
 • Zaterdag 23 december: Coely – Allemaal Andere Kinderen (AAK)​

De Jingle Bal

Music For Life pakt dit jaar uit met een nieuw collector's item: De Jingle Bal, een muzikale kerstbal met de stem van de Vlaamse stand-upcomedian Philippe Geubels. Philippe Geubels zingt 'jingle bells' voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life en vrolijkt tegelijkertijd iedere kerstboom en Vlaamse huiskamer op. Door een Jingle Bal in je kerstboom te hangen steun je de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. Alle details zijn terug te vinden op dewarmsteweek.be.

De Warmste Toren

Tijdens De Warmste Week brandt de VRT-toren opnieuw voor alle goede doelen van Music For Life. Vanaf maandag 18 december verandert de iconische VRT-toren in Schaarbeek, met behulp van een LED-wall, een week lang in een toorts. Van begin tot einde brandt de vlam als symbool voor alle warmte in Vlaanderen. 

Ketnet-Koekenbak

In de week voor Kerst brengt Ketnet opnieuw warmte en solidariteit naar de lagere scholen in Vlaanderen. Alle Ketnet-wrappers roepen alle klassen in Vlaanderen op om een goed doel te kiezen en een Ketnet-Koekenbak te organiseren om hun vzw te steunen.

Volg Music for life 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en vanaf 18 december live op Eén, Eén+ en Canvas.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Music For Life 2017, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Music For Life 2017, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos