Skip to Content
8750 lopers aan start Warmathon Antwerpen

8750 lopers aan start Warmathon Antwerpen

De Warmste Week heeft vandaag opnieuw duizenden mensen op de been gebracht op de Warmathon in Antwerpen. Om 10.00 uur vanochtend blies burgemeester Bart De Wever de vierde Warmathon in gang. De Wever liep - op zijn verjaardag nota bene - twee uur lang rondjes in zijn stad en voor zijn zelfgekozen goed doel. In totaal toonden 8750 deelnemers zich van hun sportiefste én warmste kant op Linkeroever. Samen liepen ze maar liefst 102 054 euro bij elkaar voor de 2088 goede doelen van De Warmste Week.

Ook in Antwerpen kwamen er opnieuw een heleboel actievoerders langs om te vertellen over hun inzet voor De Warmste Week aan MNM-dj’s Tom De CockBrahimDorianne Aussems en Laura Govaerts. Zo kwam Elke Verbeelen uit Mortsel langs in de mobiele radiostudio. Zij vertelde over haar kerstkaartenactie voor de afdeling kindercardiologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven. Elke en haar man brachten daar heel wat tijd door met hun zoontje Jack, die afgelopen zomer met hartafwijkingen werd geboren. Elkes moeder stak haar hart en creatieve ziel in het ontwerp van de kaartjes die op minder dan twee weken tijd uitverkocht waren. In De Warmste Week-actietent luisterden vandaag onder meer Bart Peeters en Leen Dendievel naar verhalen van actievoerders.

MNM-dj Tom De Cock waagde zich ook even aan een historische live verbinding tussen MNM en Klara met Klara-presentatrice Greet Samyn. Ze praatten on air op beide radiozenders over elkaars initiatieven voor De Warmste Week: Tom De Cock over de Warmathons, en Greet Samyn over de warme verzoekjesradio van Klara vandaag tussen 7.00 en 18.00 uur.

Morgen zondag 22 december houdt de Warmathon halt in Leuven. Afsluiten doet de Warmathon op maandag in Beringen.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos