Skip to Content
8500 sportievelingen geven alles op Leuvense Warmathon

8500 sportievelingen geven alles op Leuvense Warmathon

De voorlaatste Warmathon van De Warmste Week zit erop. In totaal trotseerden 8500 sportievelingen vandaag de regen om rondjes te lopen voor hun goed doel. Om 10.00 uur vanochtend gaf de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani de aftrap voor de vijfde Warmathon. Ridouani gaf ook zelf het goede voorbeeld door een rondje te lopen voor Kom op tegen Kanker. Aan het Universitair Sportcentrum in Leuven werd vandaag 95 640 euro bij elkaar gelopen voor de 2088 goede doelen van De Warmste Week.

Ook in Leuven kwamen er opnieuw een heleboel actievoerders langs om te vertellen over hun inzet voor De Warmste Week aan MNM-dj’s Peter Van de Veire, Tom De CockBrahim en Dorianne Aussems. Zo kwam de achtjarige Noah Grooten - die zelf lijdt aan ventriculaire tachycardie - vertellen over de origami kraanvogels die ze verkocht voor Hartekinderen. Emma Claes uit Overijse kwam dan weer samen met vriendinnen vertellen over hun tornooi tussen de vijf jeugdbewegingen van Overijse. "De enige Scouts heeft gewonnen van de vier Chiro’s! We kozen voor Centrum Ganspoel vzw omdat we vorig jaar gestart zijn met een Akabe-groep in Overijse" aldus Emma. In De Warmste Week-actietent luisterden vandaag onder meer Frank Deboosere, Lotte Vanwezemael, Jeroen Meus, Maarten Vangramberen en Rudi Vranckx naar nog meer hartverwarmende verhalen van actievoerders.

De Warmathon houdt morgen maandag 23 december voor de laatste keer halt in Beringen.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos