Skip to Content
7000 mensen lopen de Warmathon in Brugge

7000 mensen lopen de Warmathon in Brugge

Vandaag was Brugge aan de beurt voor de Warmathon. Start en finish lagen in het feeërieke Minnewaterpark. Het parcours van 2,7 km liep dwars door het Unesco beschermde Begijnhof, wat deze Brugse Warmathon tot een unieke beleving maakte. Uitzonderlijk voor de Warmathon bleef het Begijnhof later open zodat iedereen 's avonds in dit unieke decor rondjes kon lopen.

De West-Vlamingen waren met 7000 sportievelingen en liepen maar liefst 70 000 euro bij elkaar voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life.

Een van de deelnemers was Dirk. Hij liep vier jaar geleden een herseninfarct op waardoor hij enkelzijdig verlamd is. Dirk wandelt al een tijdje samen met Jasper, een laatstejaarsstudent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, om terug zo efficiënt mogelijk een wandeling te leren maken. Dirk stapte in Brugge succesvol over de meet.

De Warmathon reist nog door naar Antwerpen en Leuven. Beide edities zijn intussen volzet.

 

Volg Music For Life 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en live op Eén, Eén+ en Canvas.

 

NIET VOOR PUBLICATIE

Foto's van De Warmste Week van Music For Life zijn beschikbaar via pers.vrt.be.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Perscoördinator Music For Life 2017, VRT
Yasmine Van der Borght Perscoördinator Music For Life 2017, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos