60 jaar verdrag van Rome, een feest of niet?

60 jaar verdrag van Rome, een feest of niet?

Speciale live-uitzending van Villa politica en Bonus, zaterdag 26 maart vanuit het Europese parlement in Brussel

Donderdag 23 maart 2017 — Naar aanleiding van de verjaardag van het ontstaan van de Europese Unie, maakt Villa Politica een feestuitzending  vanuit het Europees Parlement in Brussel. Maar is die verjaardag wel een reden tot feest?
Villa politica probeert dat te achterhalen met gasten als Herman Van Rompuy, Karel De Gucht en een keur aan europarlementsleden. Regelmatig gaan we live naar Rome waar Rob Heirbaut de feestelijkheden op de voet volgt.
Maar onze gasten zijn ook  mensen uit het terrein. Het grootste deel van het Europees budget gaat nog altijd naar landbouw, maar is de boer zelf wel zo tevreden met het 'bemoeizuchtige'  Europa?
Een ander heikel thema blijft asiel en migratie, we praten met een  Afghaans vluchteling die vijf jaar geleden naar  hier kwam. Is Europa nog altijd het land van belofte? En geloven jongeren nog in Europa? Dat en veel meer.

Villa politica, zaterdag 25 maart van 11 tot 12.30u op Eén

Bonus zendt op Radio 1 live uit vanuit het Europese parlement met een uitzending die in het teken staat van de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome. Luisteraars hun ideeën kunnen geven om Europa uit het slop te halen. Xavier Taveirne presenteert.

Bonus, zaterdag 25 maart van 7 tot 9u op Radio 1