Skip to Content
60 jaar verdrag van Rome, een feest of niet?

60 jaar verdrag van Rome, een feest of niet?

Speciale live-uitzending van Villa politica en Bonus, zaterdag 26 maart vanuit het Europese parlement in Brussel

Naar aanleiding van de verjaardag van het ontstaan van de Europese Unie, maakt Villa Politica een feestuitzending  vanuit het Europees Parlement in Brussel. Maar is die verjaardag wel een reden tot feest?
Villa politica probeert dat te achterhalen met gasten als Herman Van Rompuy, Karel De Gucht en een keur aan europarlementsleden. Regelmatig gaan we live naar Rome waar Rob Heirbaut de feestelijkheden op de voet volgt.
Maar onze gasten zijn ook  mensen uit het terrein. Het grootste deel van het Europees budget gaat nog altijd naar landbouw, maar is de boer zelf wel zo tevreden met het 'bemoeizuchtige'  Europa?
Een ander heikel thema blijft asiel en migratie, we praten met een  Afghaans vluchteling die vijf jaar geleden naar  hier kwam. Is Europa nog altijd het land van belofte? En geloven jongeren nog in Europa? Dat en veel meer.

Villa politica, zaterdag 25 maart van 11 tot 12.30u op Eén

Bonus zendt op Radio 1 live uit vanuit het Europese parlement met een uitzending die in het teken staat van de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome. Luisteraars hun ideeën kunnen geven om Europa uit het slop te halen. Xavier Taveirne presenteert.

Bonus, zaterdag 25 maart van 7 tot 9u op Radio 1

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos