Skip to Content
5573 sportievelingen lopen de Warmathon langs het Atomium in Brussel

5573 sportievelingen lopen de Warmathon langs het Atomium in Brussel

Vandaag werd de derde Warmathon gelopen langs het Atomium en in het Ossegempark in Brussel. In totaal liepen 5573 sportievelingen maar liefst 68 379,89 euro bij elkaar.

"G-sport is mijn leven"

David Delespesse (42) liep vandaag twee toertjes voor Parantee - Psylos, het goede doel dat G-sport, sport voor mensen met een beperking, in de kijker zet. Hij is zelf al zes jaar G-sporter. G-sport is zijn leven, het samen sporten is voor hem heel belangrijk. "Sporten met mensen die ook een beperking hebben vergroot het samenhorigheidsgevoel enorm", aldus David.

Over zijn ongeval weet David niet veel meer. Hij kwam onder een trein terecht en verloor zo zijn benen. Na zes maanden in een revalidatiecentrum kon hij met zijn prothese buitenwandelen. Hij besliste voor zichzelf om heel snel de omschakeling te maken en speels met het nieuws om te gaan om niet in een zwart gat te vallen.

Extra steun

Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de Warmathon in Brussel voor hun zelfgekozen vzw 68 379,89 euro bij elkaar.

De Warmathon reist de komende dagen nog door naar Antwerpen, Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos