32.000 meter stippenlijn tegen pesten

32.000 meter stippenlijn tegen pesten

Zaterdag 18 februari 2023 - Vlaanderen en Brussel trokken afgelopen weken de lijn tegen pesten. Tijdens de Vlaamse week tegen pesten was er aandacht voor het thema op MNM, Radio2 en Ketnet. De drie merken van de VRT riepen jong én oud op om een stippenlijn te vormen tegen pesten, dat resulteerde maar liefst in 32.000 meter stippenlijn. Een krachtig signaal om pesten een halt toe te roepen. Vandaag sloten Radio2, MNM en Ketnet de Vlaamse week tegen pesten af met een bezoekje aan Aarschot waar de inwoners de langste stippenlijn vormden en Lotte en Francisco het themanummer 'Dromen' live brachten.

Volgend jaar wil VRT het nog groter aanpakken en resoluut de lijn trekken tegen pesten. Daarom maken we in 2024 een live stippenlijn van maar liefst 250 kilometer, dwars door Vlaanderen, van aan de kust tot in het verste punt van Limburg! We rekenen dan ook op iedereen die tegen pesten is om mee te doen. Elke gestipte helpende hand is nodig!

"Jong en oud trokken de afgelopen weken massaal de lijn tegen pesten. Want actie blijft broodnodig. Met VRT willen we het thema op de kaart zetten en daarom willen we volgend jaar echt iedereen engageren om de lijn te trekken tegen pesten. Hopelijk tot dan?" Lotte, Francisco, Sarah, Brahim en Karolien
Story image

Bekend Vlaanderen stipt mee tegen pesten

De afgelopen weken kon je de vier stippen tegen pesten massaal zien opduiken bij bekend Vlaanderen. Onder anderen Pommelien Thijs, Laura Tesoro, Nachtwacht, Metejoor en vele anderen lieten zich trots zien met de vier stippen.

De Vlaamse week tegen pesten

De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT. De actie vindt dit jaar al voor de elfde keer plaats. De Vlaamse week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 10 februari tot zaterdag 18 februari. Via de organisatie van de Vlaamse week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen.

Elise Vandevenne VRT Communicatie

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos