Skip to Content
10 dingen die je moet weten over Media Fast Forward

10 dingen die je moet weten over Media Fast Forward

Hét evenement over media-innovatie – vrijdag 14 december in Bozar

Media Fast Forward wordt georganiseerd door de VRT, Var en Media Invest Vlaanderen. Het is hét evenement over media-innovatie. Inspiratie opdoen rond de media van morgen? Netwerken met toplui binnen de media-innovatiewereld? Media Fast Forward is de place to be.

Tien weetjes om helemaal mee te zijn : 

1. Was het nu 80, 90 of 1000?

Media Fast Forward verwelkomt dit jaar meer dan 80 verschillende sprekers. Zij vertellen de ruim 1000 bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen in media-innovatie en de media van morgen. Dit jaar is het thema business as unusual . Welkom in de mediawereld van morgen, waar inhoud, business en technologie hand in hand gaan. Wie meer wil weten over voice interface, augmented reality of the segment of one is bij Media Fast Forward aan het juiste adres.  

Tussen de verschillende tracks door kunnen bezoekers ook terecht in start-up street, waar 46 start-ups hen inwijden in de nieuwste technologieën. Of ze wandelen door innovation street en beleven er de innovatieve prototypes van de VRT.

2. Myspace, Napster en Netlog

Wat hebben Napster en Netlog te maken met de indrukwekkende zalen van de Bozar? Speciaal voor Media Fast Forward steekt de VRT de zalen in een ander jasje. Legendarische browsers, streaming services of internetapplicaties lenen hun naam aan de ruimtes. De innovation street en de start-up street zijn te vinden in Netscape, a.k.a. de monumentale Hortahal.

3. Schoon volk op de vloer

Op Media Fast Forward lopen de bezoekers niet alleen experten in media-innovatie tegen het lijf. Ook heel wat VRT-gezichten doen mee. Aster Nzeyimana (VRT Sandbox Sessions), Stijn Vlaeminck (Future of Sports Media) en Tim Verheyden (gast closing talkshow) presenteren verschillende tracks tijdens Media Fast Forward.

4. De hele mediasector present

Niet alleen VRT-volk zakt vrijdag af naar Bozar. Zowat de hele Vlaamse mediawereld is aanwezig, onder meer Andries Fluit (hoofd multimedia De Tijd), Wouter Van Driessche en Ine Renson (De Standaard), Alain Claes (Medialaan), Marc Hallez (Ment TV) en Jozefien Daelemans (Charliemag). Media Fast Forward verwelkomt daarnaast ook een aantal vertegenwoordigers van buitenlandse omroepen, waaronder de BBC, The Guardian, NOS en AVRO-TROS.

5. Ook voor sportfans

Dat ook sportlui technologiefanaten kunnen zijn, bewijst Tomas Van Den Spiegel. Tomas was in een vorig leven topbasketballer bij onder andere BC Oostende. Nu heeft hij de court ingeruild voor het podium op Media Fast Forward, want Thomas is een van de gastsprekers in de track Formats that work.

Daarnaast is er ook de track Future of Sports Media, gehost door VRT-gezicht Stijn Vlaeminck. Daarin gaat het over nieuwe technologieën die de analyse en beleving van sport verrijken.

6. Start-up zkt. investering

Tijdens Media Fast Forward kunnen jonge start-ups Media Invest Vlaanderen overtuigen van hun business ideeën tijdens een pitch-sessie in Limewire. Media Invest Vlaanderen, een project van VRT en PMV, beheert 10 miljoen euro, bedoeld om jonge start-upbedrijfjes te ondersteunen.

7. Silent disco

Media Fast Forward brengt diverse uitdagingen van de media van vandaag in beeld. Die thema’s worden toegelicht in allerhande sessies op diverse locaties in Bozar. Van een gang naast de grootse Henry Le Boeuf-zaal tot op de trappen in de Hortahal: Media Fast Forward laat de bezoekers het volledige Paleis verkennen. Ook met de nodige technologie natuurlijk. Tijdens de VRT Sandbox Sessions kan je met je koptelefoon als in een silent disco sprekers volgen over de laatste trends.

8. Innovatie bij de VRT 

Naast alle gastsprekers en start-ups zet Media Fast Forward ook de expertise en innovaties van de VRT zelf in de kijker. Zo kunnen de bezoekers ontdekken welke technologie er schuilgaat achter de app van De Warmste Week, hybride radio beleven en te weten komen hoe "Jij kiest" de ideeën van kiezers samenbracht voor de nieuwsredactie. Deze en nog meer demo’s zijn te ontdekken in de innovation street, die rijkelijk geïllustreerd werd door grafisch ontwerper Anne Manteleers.

9. Vloggen in een oogwenk

In Myspace ontmoeten de bezoekers verschillende online helden van Eén, VRT NWS, Iedereen beroemd, Canvas, en zoveel meer. Vragen rond vloggen en online video’s? Zelf ideeën pitchen bij ervaringsdeskundigen? Dan is de Myspace-zaal de place to be!

10. Livestream voor de thuisblijvers

Wie er vrijdag niet bij kan zijn op Media Fast Forward, kan terecht op VRT NU. Daar wordt de closing talkshow live gestreamd. Ook achteraf is de show er nog te bekijken. De slotshow vindt plaats in de prestigieuze Henry Le Boeuf-zaal, voor de gelegenheid omgedoopt tot Encarta 95.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos