Skip to Content
10 972 lopers zamelen 132 182 euro in op Gentse Warmathon

10 972 lopers zamelen 132 182 euro in op Gentse Warmathon

Vandaag werd de voorlaatste Warmathon gelopen. Maar liefst 10 972 sportievelingen liepen samen rondjes door het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen in Gent. In totaal liepen ze op die manier 132 182 euro bij elkaar. Ook Linde Merckpoel zette - nog steeds in alle stilte - haar sportiefste beentje voor.

Stijn loopt 15 kilometer voor dochtertje Jana

Stijn De Koker richtte vier jaar geleden de Foundation Jana De Koker op. De Foundation zet zich in voor alle patiënten van kinderziekenhuizen. Dat doen ze onder andere door kerstpakketjes te maken, playstations en pingpongtafels te schenken, eten te kopen voor ouders en patiënten, onderzoeksruimtes om te toveren in circusruimtes, en nog veel meer.

Jana De Koker was nog maar 8 maanden oud toen bij haar de zeldzame ziekte aplastische anemie werd vastgesteld. Aplastische anemie is een zeldzame ziekte waarbij het beenmerg niet meer werkt en er dus geen bloedcellen meer worden aangemaakt. Jana kreeg een medicijnenkuur om de ziekte te verslaan. Dat liep een tiental maanden goed. Daarna ging zij echter pijlsnel achteruit. Haar eigen lichaam begon te rebelleren tegen alle medicijnen tot zij volledig leeg was vanbinnen. Er werd nog een oproep gedaan om alle bloedplaatjes uit België naar het UZ Brussel te sturen. Ze heeft uiteindelijk nog 10 dagen geleefd, maar heeft dan de strijd verloren. 

Op dat moment maakten haar ouders de beslissing om verder te gaan met hun leven, iets terug te doen voor andere zieke kinderen een daarom de Foundation op te richten. Ondertussen werd hun tweede kindje, Liam, geboren. Ook bij Liam werd de ziekte vastgesteld. Opnieuw stortte hun wereld in. Ondertussen is Liam gelukkig stabiel.

De Foundation Jana De Koker steunt ondertussen 9 ziekenhuizen en helpt jaarlijks ongeveer 40 000 kinderen. Stijn liep vandaag alvast 15 kilometer voor de vzw op de Warmathon in Gent. Hij draagt De Warmste Week een warm hart toe omdat heel veel mensen de Foundation zo leren kennen en steunen.

Extra steun

Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de Warmathon in Gent 132 182 euro voor hun zelfgekozen vzw bij elkaar.

De Warmathon houdt morgen voor de laatste keer halt in Brugge. Alle edities waren nog voor het eerste rondje gelopen werd volzet.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos